اساسیترین و مهمترین بخش از زندگی انسان ارتباطات است. این ارتباط برقرارکردن با دیگران در مواقعی میتواند بسیار حیاتی باشد. بیسیم واکی تاکی از جمله وسایل الکترونیکی بوده که میتواند در برقرار نمودن ارتباطی سریع و آسان ما را یاری نماید.
مطالب مرتبط :
راهکار های افزایش طول عمر بیسیم
بیسیم واکی تاکی خودرویی چیست؟
بیسیم واکی تاکی دستگاهی ارتباطی که بر اساس امواج رادیویی کار میکند که در واقع بهنوعی گیرنده و فرستنده قابلحمل است و امکان ارسال و دریافت امواج رادیویی را بهصورت دوطرفه ایجاد میکند. بیسیمهای واکی تاکی خودرویی ابتدا از نظر شکل ظاهری شبیه به تلفن همراه ساخته میشدند. تنها فرق بین تلفن همراه با بیسیم وجود یک آنتن بر روی دستگاه بیسیم بود.
رانندگانی که از بیسیم خودرویی استفاده میکنند
رانندگانی که از بیسیم استفاده میکنند و به آن نیازمند هستند، در زیر به چند نمونه از آن میپردازیم.
تمامی رانندگان نمیتوانند از بیسیم خودرویی استفاده کنند. استفاده از بیسیم خودرویی فقط برای ارگانهای دولتی، نظامی و انتظامی و مراکز اورژانس مجاز است. برای استفاده از بیسیم خودرویی افراد عادی حتماً باید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز داشته باشند.
بیسیم واکی تاکی خودرویی برای رانندگان آمبولانس از لوازم بسیار حیاتی محسوب میشود استفاده از بیسیم برای رانندگان آمبولانس میتواند کمک بزرگی به بیماران و ایجاد هماهنگی با بیمارستان برای اطلاع از وضعیت بیمار باشد.
وجود بیسیم واکی تاکی خودرویی برای خودروهای پلیس بسیار مهم است. در هنگام وقوع جرم و ایجاد ارتباط با سایر پلیسها امری مهم و حیاتی است.
خودرو نظامی هنگام جنگ تنها ارتباطی که دارد بیسیم خودرویی است. زیرا هنگام جنگ تمام خطوط قطع میشوند و تنها ارتباط با خودروهای نظامی در منطقههای دوردست فقط بیسیم خودرویی است.
بیسیم خودرویی برای رانندگان کامیون جهت ارتباط و هماهنگی ارسال بار با دیگر رانندگان و مرکز رانندگان کامیونی مورداستفاده است.
بیسیم خودرویی برای رانندگان آفرود در ایجاد هماهنگی با دیگر خودروها و درخواست کمک در هنگام حادثه، کمککننده است.
بیسیم واکی تاکی مجاز
برای نصب بیسیم واکی تاکی خودرویی باید مجوز داشته باشید؛ ولی میتوانید از بیسیم واکی تاکی دستی هم بهجای بیسیم خودرویی استفاده کنید. البته باید به یک نکته مهم در خرید بیسیم خودرویی توجه داشته باشید که همه بیسیمهای واکی تاکی دستی در بازار مجاز نیستند باید دستگاهی خریداری کنید که در بازار مجاز باشند.
بیسیم واکی تاکی مجاز بیسیمهای هستند که دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هستند و باید دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشند. بیسیم خودرویی مجاز فرکانسهای ثابت و مشخصی دارد و غیرقابلتغییر است.
قیمت بیسیم خودرویی
بیسیمهای خودرویی باتوجهبه کارایی و تکنولوژی قیمتگذاری میشوند و قیمتهای مختلفی دارند. هرچه بیسیمها پیشرفتهتر باشد و تکنولوژی بالاتری داشته باشد قیمت آن هم گرانتر از دیگر بیسیمها هستند.
ویژگی بیسیم خودرویی
بیسیم مجاز یا غیرمجاز
فرکانس (UHF یا VHF)
دامنه انتقال
رتبهبندی IP
ضدضربه برای محیطهای آسیبپذیر
باطری قابلشارژ
PTT و VOX برای برقراری ارتباط آسان
اطلاعات ایمنی موقع نصب بیسیم
برای نصب بیسیم خودرویی باید یک نصاب حرفهای که در این کار مهارت دارند انجام شود.
ایمنی سرنشینان خودرو برای محل نصب بیسیم در نظر گرفته شود.
بیسیم را در بالای خودرو یا روی دیواره خودرو نصب نکنید. اگر روی دیواره خودرو یا بالای خودرو نصب شده باید از یکبند نگهدارنده اضافی استفاده شود.
اگر بیسیم به طور صحیح نصب نشود با تکانهای خودرو در هنگام حرکت احتمال شلشدن و افتادن بیسیم میشود در بعضی موارد موجب صدمات خطرناکی به راننده و مسافرین خودرو میشود.
خودروهایی که دارای کیسه هوا هستند نباید وسایل مخابراتی و بیسیم در بالای کیسه هوا و یا در محدوده باز شدن کیسه نصب شود.
خودروهایی که سیستم اعلام حریق الکتریکی نصب شدهاند قبل از نصب بیسیم برای آگاهی از اخطارهای بهکارگیری بیسیم باید به راهنمای خودرو مراجعه شود.
روشنکردن بیسیم واکی تاکی خودرویی
در بسیاری از مدلهای بیسیم واکی تاکی نحوه روشنکردن آن به یک صورت است. برای روشنکردن دستگاه باید سر ولوم را به جهت عقربههای ساعت چرخانده شود تا دستگاه روشن شود.
ستکردن بیسیم واکی تاکی با یکدیگر
برای ستکردن بیسیمهای واکی تاکی با هم اول باید هر چند بیسیم که قصد ستکردن آن را داریم را بر روی یک کانال مشخص قرار دهیم. برای ستکردن کانال در بیسیمهایی که صفحهنمایش ندارند از سلکتور وسط دستگاه استفاده کنید.
نحوه ارسال پیام در بیسیم واکی تاکی
برای ارسال پیام در بیسیم خودرویی واکی تاکی فقط کافی است دکمه PTT کنار بدنه دستگاه بیسیم را نگه داشته و پیام را ارسال کنید و بعد از ارسال پیام دکمه را رها کنید.
نظرات کاربران